El Voltor

L’any 1996 l’artista bisbalenc Joan Abras dissenyà el nostre símbol, el Voltor. Amb el pas dels anys i l’evolució de l’entitat, anàren augmentant les ganes de tenir una bèstia, la qual poder lluir i passejar. L’any 2008 l’escultor Ramon Aumedes va transformar la nostra idea en el què avui coneixem com el Voltor. Primerament partint d’un dibuix, passant per una petita reproducció de fang fins a transformar-lo en la bèstia de fibra de vidre .

Finalment l’agost del 2008 es feia realitat el nostre somni i el 14 d’Agost, en motiu de la celebració de la festa major de la Bisbal, el Voltor va fer el seu primer debut en una cercavila. Des d’aleshores, s’ha passejat i ballat per cercaviles, trobades de bestiari i diversos actes populars d’ arreu de Catalunya.

Les seves dimensions, el fan realment espectacular.

45 kg

190 cms

498 cms

225 cm

Ramon Aumedes (Taller Sarandaca)

La Voltora

Dos anys després d’inaugurar el Voltor (2008), les Voltores al cercavila també tenien ganes de poder portar la seva bèstia, ja que el Voltor té unes grans dimensions i és difícil de portar. És per això, que varem decidir repetir la bona experiència amb l’escultor Ramon Aumedes perquè ens dissenyés i fabriqués la nostra Voltora. Aprofitant el festival de música organitzat per l’entitat (VOLTOR MUSIC), un dels actes va ser l’ inauguració de la Voltora i Voltorets/es en forma de representació teatral.

35 kg

185 cms

256 cms

210 cms

Ramon Aumedes (Taller Sarandaca)

Els Voltorets

Mirant el present, el Juliol del 2010 creem el primer “Casal Voltors” i mirant al futur, decidim construir, juntament amb la Voltora, els voltorets formats per dos voltorets i dues voltoretes amb l’objectiu de que poguéssin ser duts pels més menuts i d’aquesta forma tancar el cercle, tinguent una bèstia representativa i portable per a tots els membres de l’entitat.

Els voltorets a diferència dels seus progenitors, es porten a través d’un sistema d’arnesos especialment dissenyats per ser còmodes i de fàcil portabilitat per un nen.

5 kg

67 cm

125 cm

118 cm

Ramon Aumedes (Taller Sarandaca)

Com es van construir?