El Caga Tió, una de les tradicions més arrelades al nostre país, però que cal conservar davant de l’entrada del consumisme i marketing nadalenc basat amb el Pare Noel, importat d’altres països d’Europa i promogut per les grans multinacionals.

Molts pobles organitzaven a les places dels seus pobles un acte tradicional, familiar i català com és el caga tió, del qual la Bisbal n’era orfe. Davant aquesta manca, vam decidir crear el Gran Tió de la Bisbal, un tió de grans dimensions que any rere any, el cada cap de setmana abans de les festes nadalenques, arriba a la Bisbal per portar l’esperit nadalenc als més menuts de la casa.

Actes complementaris

Durant tot el cap de setmana, s’organitzen actes complementaris al “Caga Tió” . Durant la matinal es realitza la ja tradicional cercavila inaugural amb els Timbalers dels Voltors que recorren els carrers del nucli antic del poble.

Un cop funalitzada la cercavila es realitza la tradicional xocolatada, per tal que tothom entri en calor durant els freds dies d’hivern. L’acte va acompanyat de tallers i d’una actuació infantil per tal de fer ballar i riure als més més menuts.

Recollida d’aliments

L’acte del gran tió va més enllà dels regals, és una forma de recaptar aliments pels més necessitats just abans de les festes nadalenques.  Aproximadament una tonelada d’aliments es recullen cada any per tal d’alimentar el nostre Gran Tió. Tots els aliments recollits són enviats a al centre bisbalenc del Convent dels Franciscants gestionat per la fundació Acollida i Esperança. Aquest centre és un llar residència per a persones afectades pel VIH/sida en situació d’exclusió social.